Channel Manager: jouw alles-in-1 Online Reserverings Systeem

Succesvol verhuren is en blijft mensenwerk. Wij helpen je daarbij.
We gaan samen vooruit.

Gratis verhuurscan inplannen

Gratis verhuurscan inplannen

Beheer reserveringen en boekingen met Channel Manager

Als verhuurder van een vakantiewoning wil je natuurlijk uitstekende service verlenen. De accommodatie ziet er keurig uit, je website is up to date, dus laat die reserveringen maar komen. Een veelvoorkomend probleem bij het verhuren van vakantiewoningen, is dat er veel verschillende verhuursites zijn. Hierdoor moet je steeds weer opnieuw alles invullen, een wervend stukje schrijven en foto’s uploaden. Het kan ook makkelijker met de Channel Manager!

Een Channel Manager maakt het beheer van reserveringen en boekingen een stuk gemakkelijker. Hoe werkt het? Het online, alles in 1 reserveringssysteem maakt het mogelijk om uw al uw boekingen en reserveringen te bedienen vanaf een dashboard. De meeste verhuursites hebben allemaal een eigen tool, het kost nogal wat werk om al die verschillende profielen in te vullen op bijvoorbeeld Airbnb of Booking.com. 

Vanaf nu gebruik je een Channel Manager en hoef je nog maar op één plaats al je informatie bij te werken, terwijl alle informatie gesynchroniseerd wordt met de boekingssites. Zo wordt online reserveren wel heel simpel.

Alles-in-1 reserverings software

Met reserveringssoftware kunnen klanten jouw vakantiehuis simpel reserveren. Ze voeren een zoekopdracht in: bijvoorbeeld op beschikbaarheid of prijs en de reserveringssoftware geeft vervolgens de opties weer. Is er een boeking gedaan? Dan wordt de beschikbaarheid automatisch bijgewerkt.

Channel Manager is ook te koppelen met touroperators, dit maakt het reserveringsprogramma nóg gebruiksvriendelijker en efficiënter.

Is de accommodatie niet meer beschikbaar, dan wordt de informatie direct bijgewerkt bij de touroperator. Dit voorkomt dubbele boekingen en administratieve rompslomp.

Op die manier maakt ons online reserveringssysteem het alle partijen een stuk gemakkelijker. 

Overzicht in boekingen

Met Channel Manager heb je altijd overzicht in je boekingen. Niets is vervelender dan voortdurend op verschillende boekingssites de beschikbaarheid van je vakantiehuizen moeten aanpassen. Dit overzicht in boekingen kun je het best bewaken in een systeem dat dit voor je bijhoudt.

Met Channel Manager heb je geen omkijken meer naar online reserveringen en kunnen gasten in een paar kliks jouw vakantiewoningen boeken. Werk je handmatig, dan kan het ook nog wel eens voorkomen dat de beschikbaarheid en de prijzen van de recreatiewoningen niet meer up to date zijn. Heel vervelend voor klanten, die hierdoor voor een teleurstelling komen te staan. En voor jou, want als er sprake is van een dubbele boeking dan zul je de klant een compensatie of alternatief moeten aanbieden.

Met Channel Manager heb je, dankzij de directe koppelingen met boekingsportals, altijd realtime insights. Het online reserveringssysteem past de beschikbaarheid automatisch voor je aan op de boekingssites. Op deze manier kunnen overboekingen worden geminimaliseerd en behoud je tevreden klanten. 

De voordelen van Channel Manager

Werken met Channel Manager biedt vele voordelen. Allereerst is het een handig reserveringssysteem voor vakantiehuizen, maar dat is nog niet alles. Het systeem is vanuit het dashboard gemakkelijk te bedienen en te koppelen met boekingsportal.

Hiermee heb je dus nog maar één link nodig voor alle boekingssites. Dit levert je niet alleen een hogere bezettingsgraad op, maar voorkomt ook overboekingen. Channel Manager kan een directe verbinding maken met meer dan 60 verschillende boekingssites.

Dus zelfs als jij besluit om een last minute actie te houden, dan staat deze meteen op sites als Booking.com, Airbnb, HomeAway, Expedia, Belvilla en vele anderen. Mocht er een reservering uitvallen, dan wordt dit ook meteen aangepast op alle aangesloten boekingssites.

De reserveringssoftware bespaart je veel administratieve rompslomp, helpt je de bezettingsgraad te verhogen en is altijd en overal te bedienen vanuit het dashboard

Koppelen met boekingssites en touroperators

Als je een vakantiehuis bezit, wil je natuurlijk dat deze zo veel mogelijk wordt geboekt. Je kunt zelf aan de slag gaan met een website en advertenties op sociale media – dit kan op de langere termijn zorgen voor meer bezoekers naar je website – maar het kan ook sneller met een Channel Manager en het alles- in-1 reserveringssysteem!

Hiermee doe je meteen zaken met meer dan 60 verschillende boekingsbedrijven. Op deze manier maak je het voor klanten pas echt simpel om te reserveren. Het systeem zorgt ervoor, dat prijzen en beschikbaarheid altijd meteen worden aangepast. Jij behoudt het overzicht en kunt er met één link voor zorgen dat je vakantiehuis maximaal wordt bezet. Makkelijker kan niet!

Doordat je aanbod ook realtime wordt getoond bij touroperators, voorkom je dubbele boekingen. Op deze manier beschikt iedereen over de juiste informatie en heb je volop profijt van de directe koppelingen met boekingsportals

De prijzen en beschikbaarheid van vakantiehuizen

Het werken met de software van Channel Manager biedt niet alleen jou, maar ook klanten veel voordelen. De voorpret van een week of weekendje weg begint al bij het zoeken naar de juiste accommodatie. Vaak hebben klanten al wel een idee van het type huisje dat ze zoeken of van de bestemming die ze willen bezoeken. De online zoektocht begint: zoeken op prijs en beschikbaarheid. Een urenlange search naar de beste prijs in jullie vakantieperiode.

Met het handige Channel Manager, vinden bezoekers in no time het vakantiehuisje van hun dromen. In de zoekfunctie worden verschillende mogelijkheden getoond op basis van prijs, beschikbaarheid en andere specificatie-opties. Het enige wat de klant nu nog hoeft te doen is een keuze maken. En het enige wat jou als aanbieder nog te doen staat is zorgen voor knallende foto’s en een goede tekst. Jouw advertentie is met een link te koppelen aan boekingssites, de Channel Manager doet de rest voor je. Klanten komen op basis van hun zoekopdracht automatisch bij jou terecht.

Doordat de informatie real-time wordt ge-update krijgen bezoekers altijd de juiste prijsinformatie en beschikbaarheid te zien. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf, zoals overboeking of een aanbieding die niet meer geldig is. Met een Channel Manager zullen dit soort problemen niet meer voorkomen. Goed voor de bezettingsgraad en een uitstekende service naar klanten toe.